Belkyra

Behandla din dubbelhaka med läkemedlet Belkyra

Belkyra är det första godkända läkemedlet för behandling av oönskat fett under hakan i form av dubbelhaka. Behandlingen förstör fettcellerna under hakan och ger ofta en mer markerad hakprofil. Belkyra ger också uppstramning av huden i området. Den verksamma substansen är deoxicholsyra som tillverkas naturligt i kroppen för att underlätta nedbrytningen av fett.

 

Hur går behandlingen till?

Innan din behandling träffar du din behandlare där ni pratar igenom hur det går till, hur dina dina önskemål ser ut och dina förutsättningar. Behandlaren undersöker hur du mår och anpassar sedan Belkyra-behandlingen till dina behandlingsmål.

Själva behandlingen tar bara några minuter och innebär 15-25 små stick. Behandlingen innebär inget stort obehag men kan upplevas obehaglig och i vissa fall smärtsam. Många patienter beskriver det som stickningar och spänningar i huden. Obehaget varar ca 5-10 minuter efter avslutad behandling. Det är dock inte sticken i sig som orsakar obehaget utan läkemedlet varför bedövning av området inte hjälper nämnvärt. Man använder kyla för att lindra obehag av det behandlade området.

Hur många behandlingar behövs?

De flesta som behandlas med Belkyra upplever en synlig förbättring av hakprofilen redan efter två till fyra behandlingar. För en del krävs det upp till sex behandlingar för att nå ett optimalt resultat. Studier har visat att 2 behandlingar är vanligast.

När önskat resultat har uppnåtts krävs oftast ingen ytterligare behandling då resultatet är permanent.

När ser man resultat?

Man börjar se resultat efter några veckor. Om man vill ha ännu mer effekt kan behandlingen upprepas efter åtta veckor.

Finns det några biverkningar?

Som vid alla injektionsbehandlingar kan man kan få små blåmärken de första dagarna. Direkt efter behandlingen kan du uppleva smärta, svullnad/vätskeansamling eller minskad känslighet under hakan. Det är också normalt med måttlig svullnad första veckan och därefter en övergående fasthet i behandlingsområdet.

De här effekterna är i allmänhet tillfälliga och försvinner av sig själva. Biverkningarna är oftast störst efter det första behandlingstillfället och minskar i takt med att behandlingarna fortsätter.

 

Goda anledningar att välja Belkyra injektionsbehandling:

  • Ingen konvalescens. Du kan återgå till jobb direkt efter behandling.
  • Permanent effekt.
  • Ingen invasiv behandling, nedsövning (vilket kan medföra större risk för komplikationer).
  • Slipp ojämnheter, slapp hud som fettsugning ofta medför.
  • Inget kompressionsbandage krävs runt hakan efter behandling.
  • Kortvarig svullnad och känselbortfall (jämför med fettsugning där slutligt resultat kan ses först efter minst ett år).

 

Alla injektioner utförs av leg. läkare

Håkan Fabian

Dr. Håkan Fabian, Injektionsspecialist & Leg. läkare, specialist i allmänmedicin, medlem i svenska läkarförbundet

Sveriges Läkarförbund

 

Pris: från 9900 kr/gång 

Ring för tidsbokning samt konsultation: 0735-02 64 67

Boka tid för konsultation via nätet